LJUBLJANA – SHOPPING 2024.

Ljubljana prijestolnica Slovenije, za koju još vrijede nazivi: Laibach, Lubiana ili Emona. Ovaj šarmantni grad leži na rijeci Ljubljanici i uz njega se vežu mnoge legende. U jednoj od legendi, glavnu ulogu ima zmaj, koji je postao simbol grada i motiv je ljubljanskih suvenira. Na tom je mjestu, po legendi, grčke mitske junake napalo čudoviše, a savladao ga je Jazon, jedan od junaka. Kroz vremena, stanovnici su čudovište prozvali «Ljubljanski zmaj» i prihvatili za simbol grada. Danas grad broji oko tristo tisuća stanovnika i dići se sa mnogim lijepim baroknim zgradama, a najveći broj građevina izradio je arhitekt Jože Plečnik. Glavna atrakcija grada je Tromostovje na Ljubljanici, gdje je i spomenik slovenskom pjesniku Francu Prešernu.

LJUBLJANA – SHOPPING 2024.

TERMIN: 16/17.-02.2024

1. DAN – 16.02.2024 PETAK(VEČERNJI SATI) – POLAZAK IZ BiH

Polazak u večernjim satima iz Sarajeva . Polasci iz ostalih gradova po rasporedu: Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Gradiška… Ulazak u Hrvatsku i noćna vožnja.

2. DAN – 17.02.2024 SUBOTA – BTC – LJUBLJANA

Odlazimo u pravcu BTC City šoping centra – Ljubljana. Predviđeni dolazak je oko cca. 8:00h. Više od 450 trgovina u BTC Cityju nude proizvode raznih ponuđača uključujući Apple, Benetton, Boss, C&A, Desigual, Furla, Gap,, Kenzo, Police, Ralph Lauren, Rossignol, Roxy, Samsonite, Ugg, Under Armour, Zara te od i Primark, kao i razne druge marke. Osim robnih kuća i trgovina koje nude proizvode renomiranih svjetskih i slovenskih brendova možete pronaći i brojne lijepe butike i male specijalizirane trgovine. Tokom cijele godine, bez obzira na godišnje doba, možete uživati ​​u raznim događanjima od kulturne i sportske ponude, te gastronomskih užitaka. U 13:30 autobus će krenuti od BTC City centra prema centru Ljubljane. Šetnja pješačkom zonom preko Tromostovlja, Starog Mestnog trga, gradske tržnice ili Mesarjevog mosta sve do Zmajskog mosta ili starog grada uz pratitelja putovanja. Za one koji ne žele u centar Ljubljane jer nisu stigli još sve kupiti – moguć ostanak u BTC-u cijeli dan. Polazak iz Ljubljane u smjeru BTC-a u 17:45 iz BTC a u 18:15 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

3. DAN – NEDJELJA (RANI JUTARNJI SATI) – POVRATAK U BIH

Dolazak u BiH na odredišta u ranim jutarnjim satima.

♦Cijena aranžmana: 69 KM

→Aranžman obuhvata:

 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase
 • Usluge pratioca i kompletna organizacija putovanja

→Aranžman ne obuhvata:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje: 5 KM
 • Obilazak Ljubljane uz pratioca putovanja: 10 KM

Napomena:

– Za ulazak u Sloveniju potreban je samo važeći biometrijski pasoš. 

VAŽNE NAPOMENE:

 • Preporučujemo uplatiti putničko-zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inostranstvu.
 • Za ovo putovanje potrebno je posjedovati BH pasoš sa validnošću od minimum 3 mjeseca od datuma povratka sa putovanja. Putnici sa stranim pasošima dužni su se sami informisati o uslovima putovanja.
 • Uplatom akontacije putnik prihvata Opšte uslove putovanja.
 • Cijena putovanja je podložna promjeni ukoliko se dese značajne promjene u cijeni goriva do datuma polaska.
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 putnika.
 • Agencija zadržava pravo promjene fakultativnih izleta (rasporeda i sadržaja) ukoliko za to ima neophodno pravo uslijed eventualnih nepredviđenih okolnosti na ovom putovanju.
 • Za sve aranžmane važe „Opšti uslovi putovanja“ PUTNIČKE AGENCIJE ZENI TOURS, a koji su usklađeni sa UTABIH standardima