ISTANBUL NOVA GODINA 28.12. – 02.01.2022

3 noćenja s doručkom i prijevoz + GRATIS OBILAZAK GRADA

Evropski + Azijski dio + shopping outlet Venezia + Edirne

1. Dan. (Utorak 28.12.2021.) BIH-SRB-BG Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Polasci prema rasporedu iz Visokog, Kaknja, Zenice, Zavidovića, Žepča, Maglaja, Doboja, Tuzle i Bijeljine prema rasporedu. Vožnja prema graničnom prelazu Rača. Noćna vožnja kroz Srbiju, Bugarsku sa pauzama po potrebi grupe

 2.Dan. (Srijeda 29.12.2021.) ISTANBUL Nastavak putovanja prema Edirnama te dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Smještaj grupe u hotel. Kraći odmor. Fakultativno: Odlazak u pješački obilazak stare jezgre evropskog dijela Istanbula uz lokalnog turističkog vodiča (Bayazit trg, Univerzitet, Kapali Čaršija, Čemberlitaš, Hipodrom, Aya Sofia, Plava Džamija, Topkapi). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 3.Dan (Četvrtak 30.12.2021.) ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – Eyup – Miniaturk – Venezia

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet te vožnja autobusom u pratnji lokalnog vodiča do luke Eminonu, ukrcaj na brod kada započinje nezaboravno krstarenje Bosforom. Uživanje u Zlatnom rogu – najljepšem dijelu Istanbula, Galata mostu, Galata Kuli, džamiji Selimiji, Dolmabahče palati, Bešiktašu, Ortakoj kvartu, Rumeli hisaru (čuvena bizantijska tvrđava), Jedi kulama (sedam kula). Nakon nezaboravnog krstarenja Bosforom a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“.  Sa Eyupa slijedi odlazak do muzeja Miniaturk, gdje imate mogućnost vidjeti 122 građevine nekadašnjeg Osmanskog carstva, umanjene u omjeru 50:1, te uživati u zabavnim sadržajima parka.  Fakultativno odlazak u SHOPPING OUTLET VENEZIA na Gaziosmanpaši. Prilika za shopping u poznatim brendovima: Nike, Adidas, US POLLO, Takko. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 4.Dan (Petak 31.12.2021.) Ortakoy – Camilica – Uskudar – Taksim Doručak. Nakon doručka Fakultativno odlazak do mondenskog Ortakoya, dijela grada poznatog po gastronomskim specijalitetima te prelijepoj džamiji koja se nalazi na samom Bosforu. Zatim slijedi vožnja autobusom do Azijskog dijela grada, gdje se nalazi impozantno zdanje džamije Camilica, koja je i najveća u Turskoj. Uživanje u pogledu koji se pruža sa platoa Džamije, odakle se vidi doslovno cijeli grad Istanbul. Sa Camilice se spuštamo do najveće općine u Istanbulu koja se zove Uskudar, gdje ćemo vidjeti i Djevojaču kulu, te imati priliku za kupovinu na pijaci Uskudar po sjajnim cijenama. Za posljednji dio izleta rezervisan je povratak u Evropu, i to u najmpderniji dio grada, Taksim sa ulicom Istiklal. U predvečernjim satima povratak u hotel i slobodno vrijeme. Moguća organizacija dočeka Nove 2022. Godine u restoranu u Istanbulu. Noćenje.

 5.Dan (Subota 01.01.2022. ) ISTANBUL – EDIRNE – BIH Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Edirnama. Dolazak u Edirne u podnevnim satima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Džamija Selimija, Eski džamija, zgrada općine i drugo. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti do polaska prema BiH. Vožnja istim putem preko Bugarske, Srbije i BiH.

6.Dan (Nedjelja 02.01.2022.) BiH Nastavak putovanja za BiH. Planiran dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana:

239,00 KM

(minimalno 40 prijavljenih putnika)

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

– prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, Toalet-om, TV/video/audio opremom, mini

barom i kuhinjom.

– Obilazak stare gradske jezgre Istanbula sa lokalnim vodičem,

– Smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa u starom dijelu Istanbula (Laleli),

– Obilazak Edirnea,

– usluge vodiča tokom putovanja kao i kompletne organizacije.

U cijenu aranžmana nisu uračunate i sljedeće posjete i obilasci:

Fakultativni izleti:

–  Krstarenje Bosforom u trajanju od (1,5 – 2h)  15€

– Posjeta  džamiji Čamlidža, Ortakoyu, Uskudaru i trgu Taksim – 20€

– Posjeta četvrti Eyup, Miniaturku i shopping outletu Venezia –  20€

Paketi izleta:

Paket (svi izleti) = 50€

– Putničko zdravstveno osiguranje za sve dane trajanja putovanja – 10,00 KM

 

Doplate i popusti:

– Dijete do 11 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruje popust 30%

– Doplata za jednokrevetnu sobu 120,00 KM po osobi.

– Doplata za dodatno sjedište u autobusu –  120,00 KM po osobi.

 

NAPOMENA:

Za ulazak u Tursku od 01.06.2021. potreban je alternativno: PCR test (ne stariji od 72h), Brzi Antigen test (ne stariji od 48h) ili potvrda o primljenoj drugoj dozi vakcine (najmanje 14 dana prije ulaska u Tursku).

Brzi antigen testovi u poliklinici „Sunce“ u Zenici koštaju 20,00 KM po osobi.