ISTANBUL 01.03.-07.03.2024

ISTANBUL – EDIRNE

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar. Sa blizu 14. miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom historijskom dijelu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom na svijetu. Na početku  Vam prenosimo riječi velikog Napoleona:„ KAD BI CIJELI SVIJET BIO JEDNA DRŽAVA, ISTANBUL BI BIO NJEN GLAVNI GRAD“.

Polasci: Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Doboj, Tuzla…..

NEZABORAVNA ZABAVA NA BOSFORU POVODOM MEĐUNARDONOG DANA ŽENA, UZ SPECIJALNE POPUSTE ZA NAŠE DRAGE DAME

Plan i program putovanja:

 1. dan: PETAK- BiH

Okupljanje i polazak putnika iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Srebrenika. Brčkog i Bijeljine… Ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom preko Beograda i Niša ka Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi pasoških procedura, odmora i drugih potreba grupe.

 1. dan: SUBOTA– ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Nakon odmora fakultativno obilazak Istanbula u pratnji stručnog vodiča: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit, Aya Sofija,…..Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan: NEDJELJA– ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom – momenat kada s jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko tlo.. jednoiposatno krstarenje brodom od Kabatasa do mosta FSM. Nakon krstarenja Bosforom – fakultativno odlazak na Ortakoy.. a zatim odlazak autobusom u kvart EYUP – posjeta Sultan Eyup džamiji. Nakon toga fakultativno odlazak u SHOPPING OUTLET VENEZIA na Gaziosmanpaši. Prilika za shopping u poznatim brendovima: Nike, Adidas, US POLLO, Takko, Defacto…… Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan: PONEDJELJAK– ISTANBUL – BURSA

Nakon doručka Fakultativni izlet u Bursu. Bursa je četvrti po veličini grad u Turskoj, ušuškan ispod planine Uludag. Upravo ovdje, u nekadašnjoj prijestolnici Osmanskog carstva, sahranjene su sultanije Mahidevran i Hurem. Nalazi se na historijskom Putu svile i predstavlja centar tekstilne industrije, zbog čega ga nazivaju i „Turski Mančester”. Obilazak grada. Slobodno vrijeme za shopping na Kapali čaršiji, gde se jeftino mogu kupiti: srebro, kašmir, svila, garderoba, obuća, začini, slatkiši. Povratak u Istanbul. Noćenje.

 1. dan: UTORAK– ISTANBUL 

Nakon doručka Fakultativno vožnja autobusom do Azijskog dijela grada, gdje se nalazi impozantno zdanje džamije Camilica, koja je i najveća u Turskoj. Uživanje u pogledu koji se pruža sa platoa Džamije, odakle se vidi doslovno cijeli grad Istanbul. Nakon Camilice slijedi odlazak do Azijskog dijela Istanbula, i najveće općine u cijelom gradu koja se zove Uskudar. Na Uskudru se nalazi i čuvena Djevojačka kula koju ćete također imati priliku da vidite. Kao posljednji dio ovog izleta, ostavili smo Taksim, najmoderniji dio grada, gdje imamo slobodno vrijeme za uživanje kako u gastronomskoj ponudi, tako i u shoppingu. Povratak u hotel. Nakon kraceg odmora u hotel slijedi odlazak na brod gdje smo Vam priredili nezaboravnu zabavu na Bosforu(krstarenje) povodom međunarodnog dana žena, uz specijalne popuste za naše dame. Nakon zabave povratak u hotel. Noćenje.

     6. dan: SRIJEDA- ISTANBUL-EDIRNE-BiH

Doručak. Napuštanje hotela oko 09.00h. Polazak prema Edirnama – obilazak grada u pratnji vodiča: Selimija džamija, Arasta bazar… Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavak putovanja kroz Bugarsku prema Srbiji.

       7.dan: ČETVRTAK- BiH

Dolazak na odredište u podnevnim satima.

Cijena aranžmana!

349,00 KM

– Aranžman obuhvata:

 •  prijevoz autobusom turističke klase
 •  4 noćenja sa doručkom u odličnom hotelu 3* u oblasti Laleli
 •  posjeta Edirnama: džamija Selimija, Arasta bazar…
 •  troškove pripreme i organizacije
 •  pratilac putovanja ispred agencije

– Aranžman ne obuhvata:

 •  PZO (Putno zdravstveno osiguranje) – 12 KM
 •  Fakultativne izlete
 •  Doplata za 1/1 sobu: 30,00 KM/dan/osoba

→ Fakultativni izleti/ odvojeno:

– ISTANBUL LOCO u pratnji lokalnog vodiča – 10 €

– Krstarenje BOSFOROM – 20 €

– Ortakoy+Eyup+shopping Venezia mega outlet – 20 €

– DŽAMIJA CAMLICA+ Uskudar + Taksim – 20 €

– Izlet u Bursu – 35 €

VAŽNE NAPOMENE:

 • Preporučujemo uplatiti putničko-zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inostranstvu.
 • Za ovo putovanje potrebno je posjedovati BH pasoš sa validnošću od minimum 150 dana od datuma povratka sa putovanja. Putnici sa stranim pasošima dužni su se sami informisati o uslovima putovanja.
 • Uplatom akontacije putnik prihvata Opšte uslove putovanja.
 • Cijena putovanja je podložna promjeni ukoliko se dese značajne promjene u cijeni goriva do datuma polaska.
 • Agencija zadržava pravo promjene fakultativnih izleta (rasporeda i sadržaja) ukoliko za to ima neophodno pravo uslijed eventualnih nepredviđenih okolnosti na ovom putovanju.
 • Za sve aranžmane važe „Opšti uslovi putovanja“ PUTNIČKE AGENCIJE ZENI TOURS, a koji su usklađeni sa UTABIH standardima