ADVENT U ZAGREBU – JEDNODNEVNI IZLET

1. DAN – SUBOTA

Polazak iz Sarajeva u subotu, u ranim jutarnjim satima – cca 03:00h (petak na subotu). Polasci iz Visokog, Kaknja, Zenice(ispred glavne autobuske stanice – Ep pumpa cca 04:30h), Žepča, Zavidovića, Maglaja, Doboja…
Slijedi prijepodnevna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima. Po dolasku u Zagreb odlazak u jedan shopping centara u Hrvatskoj. Slijedi slobodno vrijeme za vlastite programe i shopping. Uz adventske sadržaje, decembar u Zagrebu bit će ispunjen i brojnim događanjima te je ovo odlična prilika da posjetite neki od muzeja ili jednostavno popijete kafu na zagrebačkoj špici. Ispred shopping centra sastajemo se u dogovoreno vrijeme te našim autobusom krećemo prema centru grada .
FAKULTATIVNO Obilazak Zagreba u pratnji vodiča.Tokom obilaska upoznat ćemo se sa turističkim znamenitostima kao što su: Trg bana Josipa Jelačića, kula Lotrščak, uspinjača, crkva sv. Marka, Muzej prekinutih veza, Kamenita vrata, lanci sa broda Victory.
Slobodno vrijeme u centru Zagreba koji u decembru poprima bajkovite konture, začinjene pokojom pahuljom snijega, mirisom pečenih kestena, kuhanog vina, treptavim lampicama i božićnim pjesmama. Trg bana Jelačića – na kojem ćete pronaći prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, koje nude zagrebačke zanatlije… U šetnji možete i isprobati neki od tradicionalnih, već pomalo zaboravljenih zagrebačkih specijaliteta. Tunel Grič, Ledeni park, na kojem možete uživati u klizalištu te muzičkom i ugostiteljskom programu.
U večernjim cca 19:00h satima povratak prema BiH.

2. DAN – NEDJELJA

Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima…

CIJENA POVRATNE KARTE:

• SARAJEVO-VISOKO-KAKANJ: 65,00 KM
• ZENICA-ŽEPČE-DOBOJ: 55,00 KM
*Djeca do 10 godina imaju popust 10,00 KM na cijenu povratne karte!

Aranžman obuhvata:

– Prijevoz autobusom visoke turističke klase
– Posjeta tržnom centru ARENA
– Organizacija putovanja
– Usluge pratioca grupe


Aranžman ne obuhvata:

-Putničko-zdravstveno osiguranje – 2 KM
– Obilazak Zagreba u pratnji vodiča – 10 KM

VAŽNE NAPOMENE:

Trenutno za ulazak na teritoriju R. Hrvatsku nisu potrebni testovi, kao ni potvrde o vakcinaciji.

Preporučujemo uplatiti putničko-zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inostranstvu.

Za ovo putovanje potrebno je posjedovati BH pasoš sa validnošću od minimum 3 mjeseca od datuma povratka sa putovanja. Putnici sa stranim pasošima dužni su se sami informisati o uslovima putovanja.

Cijena putovanja je podložna promjeni ukoliko se dese značajne promjene u cijeni goriva do datuma polaska.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 putnika.

Agencija zadržava pravo promjene fakultativnih izleta (rasporeda i sadržaja) ukoliko za to ima neophodno pravo uslijed eventualnih nepredviđenih okolnosti na ovom putovanju.

Za sve aranžmane važe „Opšti uslovi putovanja“ PUTNIČKE AGENCIJE ZENI TOURS, a koji su usklađeni sa UTABIH standardima