8 MART – KUMBURGAZ

8 MART – Kumburgaz + Istanbul +  Edirne

4 noćenja sa doručkom Hotel Marine Princess Kumburgaz 5* (06.03.-12.03.)

Cijena aranžmana 279 KM za prvih 20 rezervacija

redovna cijena aranžmana 309 KM

Aranžman obuhvata:

▪ Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, WC, caffe-bar, klima-uređaj),

▪ Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 4 noćenja sa doručkom u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5*****, više informacija o hotelu možete dobiti na linku: http://www.kumburgazmarinprincess.com/

 • zatvoreni unutarnji bazen sa grijanom vodom
 • teretana na raspolaganju gostima
 • tursko kupatilo
 • 2 saune
 • zimska bašta

▪ Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja,

▪ Obilazak Edirne.

Aranžman ne obuhvata:

Fakultativne izlete:

 • Krstarenje Bosforom 20 €
 • Obilazak Istanbula 20 €
 • Istanbul Free Time 10 €

Individualni troškovi:

 • PZO 14 ,00 KM (24,00 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
 • boravišna taksa u hotelu 1,5 €/po danu po osobi ( 6 € ili 12,00 KM za sve noći)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 25,00 KM po noći (100,00 KM za četiri noćenja)

*Doplata za posebno odabrano sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM.  Smještaj putnika u autobusu se vrši po redoslijedu prijava.

Program putovanja:

 1. DAN 06.03.2021. / SUBOTA / POLAZAK –  BIH

Polazak sa dogovorenog mjesta u jutarnjim satima. Putovanje kroz BiH. Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje kroz Bugarsku (Sofija, Plovdiv..)

 1. DAN 07.03.2021. / NEDJEJA / KUMBURGAZ MARIN PRINCESS HOTEL – DOLAZAK

U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz, rani check in: smještaj grupe u hotel Kumburgaz Marin Priness. Nakon odmora na raspolaganju vam je korištenje sadržaja u hotelu kao što su: zatvoreni bazen sa grijanom vodom, tursko kupatilo, sauna, teretana. Noćenje.

 1. DAN 08.03.2021. / PONEDJELJAK / ISTANBUL

Doručak u hotelu. Cjelodnevni fakultativni izleti uz oficijenog vodiča Istanbul posjeta Kapali čaršiji, Plavoj džamiji, Hipodromu, Aja Sofiji slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Krstarenje Bosforom (fakultativno se plaća brod). Povratak u Kumburgaz u večernjim satima.

 1. DAN 09.03.2021. / UTORAK / WELLNESS, TURSKO KUPATILO, SAUNA

Doručak u hotelu. Dan rezervisan za odmor i relaksaciju,opustite se u zatvorenom bazenu sa grijanom vodom, saunama, a poseban tretman posvetite sebi u turskom kupatilu. Svi sadržaje u wellness zoni putnici mogu koristiti u sklopu aranžmana bez doplate.

 1. DAN 10.03.2021. / SRIJEDA/ KUMBURGAZ / ISTANBUL FREE TIME

Doručak u hotelu. Dan predviđen za odmor i relaksaciju u sklopu hotela: zatvoreni bazen, teretana, tursko kupatilo, sauna. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska u Istanbul, prilika za shopping ili slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Kumburgaz u večernjim satima.

 1. DAN 11.03.2021 / ČETVRTAK / EDIRNE

Doručak u hotelu. Check out iz hotela, pripreme za polazak prema Edirnama. Edirne – drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom Mimaru Sinanu, Eski džamijom i  karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz  kraća zadržavanja grupe radi odmora. Noćna vožnja.

 1. DAN 12.03.2021. / PETAK /  BiH

Nakon carinskih i pasoških  kontrola – planirani dolazak na odredište u podnevnim satima. Kraj programa.

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

 • Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja

Za ovaj aranžman vrijede Opći uslovi putovanja „ZENI-TOURS“ d.o.o. Vitez a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.

VAŽNA NAPOMENA: U slučaju da pojedine zemlje tranzitne zone ( R.Srbija i R. BUgarska) uključujući i zemlju krajnjeg odredišta ( R.Turska) donesu nove mjere ili produže postojeće, organizator putovanja  zadržava pravo otkaza ili pomjeranja planiranog putovanja. U slučaju da za ovo putovanje bude neophodan PCR test, troškove istog snosit će putnici.