11.10.2020. – BIJAMBARE i SARAJEVO

Cijena: 15 KM
Cijena: 10 KM djeca do 12 godina
Termin: 11.10.2020. (nedjelja)

CIJENA UKLJUČUJE:
Prevoz modernim autobusom,
Troškove organizacije i prodaja aranžmana,

➡CIJENA NE UKLJUČUJE:
✔ Ulaznice u zaštićeni pejzaž Bijambare – 2 KM,
✔ Ulaznice u Bijambarsku pećinu – 3 KM
✔ Ulaznice za posjete muzejima i spomenicima u Sarajevu,
✔ Individualne troškove putnika.‼

🔔 𝑰𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒄𝒊𝒋𝒆 𝒊 𝒓𝒆𝒛𝒆𝒓𝒗𝒂𝒄𝒊𝒋𝒆:
𝒊𝒏𝒃𝒐𝒙 fb 𝒔𝒕𝒓𝒂𝒏𝒊𝒄𝒆
📞𝟎𝟔𝟏 𝟒𝟕𝟐 𝟏𝟖𝟐
📞𝟎𝟔𝟏 𝟏𝟕𝟕 𝟏5𝟐
𝟎𝟑𝟐 𝟒𝟎𝟑 𝟕𝟒𝟒

Polazak grupe iz Zenice ispred glavne autobuske stanice kod Energopetrolove pumpe u 08.00h. Vožnja turističkim autobusom na relaciji  Zenica – Bijambare – Sarajevo – Zenica.
Područje Bijambara, sa Bijambarskom pećinom, je jedno od rijetkih izletišta koje odgovara svim ljubiteljima prirode: predstavlja pravi ugođaj za ljubitelje pećine, bistrih voda, borove šume i šumske tišine. Zaštićeni pejzaž “Bijambare” obuhvata površinu od 497 ha i ustanovljen je u cilju očuvanja pejzaža, naučnog istraživanja, ekološke edukacije i vaspitanja, te rekreacije i turizma. Predviđeni dolazak na Bijambare je do 10h a termin za ulazak u pećine je u 11 h tako da možete prošetati do pećina ili koristiti eko voz na električni pogon. Vožnja u jednom smjeru duga je nešto više od dva kilometra, a voz se kreće brzinom od 20 kilometara na sat kako bi posjetioci mogli vidjeti sve prirodne ljepote ovog izletišta. U jednoj vožnji, od parkinga do pećine, ima mjesta za 54 osobe, a cijena karte je pola marke za djecu i marka za odrasle. Važna napomena: temperatura u pećini varira od 5 do -2 stepena te je nepohodno ponijeti garderobu koju ćete obući, u suprotnom ćete se pokajati. Polazak sa Bijambara po okupljanju grupe oko 13.00h te polazak za Sarajevo.

Predviđeni dolazak u Sarajevo oko 14h, autobus ispusta putnike kod Vijećnice. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti (ručak, šetnja, odmor). Polazak iz Sarajeva u 17.00 h. Predviđeni dolazak u Zenicu do 18.30h na mjesto polaska.

Napomene:
✹Samo uplatom osiguravate svoje mjesto u autobusu
✹Jedna osoba može izvšiti prijavu i uplatu za više osoba
✹Prijave i uplate počinju sada i traju do popunjavanja kapaciteta za ovaj event.
✹Zeni tours zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko ne bude dovoljno prijava
✹Broj mjesta je ograničen